Κάνοντας Δώρα

Δώρα είναι γραφτό να δοθεί ελεύθερα, αν και υπάρχει γενικά την ιδέα της αμοιβαιότητας, και το πρόσωπο που λαμβάνει το δώρο αισθάνεται συνήθως την ανάγκη να δώσει κάτι καλό σε αντάλλαγμα. Μέσα σε πολλές κοινωνικές δομές, όπως την ανταλλαγή δώρων ως χρήμα, διαφορετικά προϊόντα και ούτω καθεξής μπορούν να συμβάλουν στην κοινωνική συνοχή και τη συνοχή. Υπάρχει ακόμη και ένα τέτοιο πράγμα ως δώρο οικονομία. Έτσι, οι οικονομολόγοι έχουν γίνει μέχρι αυτή την ιδέα των δώρων σε ένα νέο κλάδο της οικονομίας. Σε μια πιο εκτεταμένη έννοια, ο όρος δώρο κάνει αναφορά σε σχεδόν οτιδήποτε που έχει την ικανότητα να κάνει το άλλο άτομο εάν πιο ευτυχισμένοι, τουλάχιστον λιγότερο λυπημένος, και θεωρείται ως μεγάλη χάρη, συχνά απροσδόκητα, και συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων της καλοσύνης και συγχώρεσης .

Δώρα έχουν έναν ιδιαίτερο συμβολισμό στη θρησκεία. Για παράδειγμα, στην Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία, το κρασί και ψωμί που δόθηκε κατά τη Θεία Λειτουργία καλούνται τα δώρα τόσο από τη θρησκευτική κοινότητα στο Θεό, από το Θεό και στους ανθρώπους, δεδομένου ότι αντιπροσωπεύουν το Σώμα και το Αίμα του Ιησού Χριστού Σωτήρα μας.

Ακόμα σχετίζονται με την ιουδαιο-χριστιανική παράδοση, ένα ενδιαφέρον γεγονός για αυτό είναι ότι σε αυτό ο Θεός γίνεται αντιληπτή ως δώρο-δωρητής της αφθονίας καλά πράγματα για την ανθρωπότητα: Αλλά ποιος είμαι εγώ, και οι οποίοι είναι οι άνθρωποι μου, ότι θα μπορούσαμε να δώσουμε τα πάντα για να σας; Όλα όσα έχουμε προέρχεται από εσάς, και σας δίνουμε μόνο ό, τι μας έδωσε πρώτα! 1 Χρονικών 29:14 Νέα Παράδοση Living (NLS). Ακόμα και η ζωή στη γη είναι ένα δώρο του Θεού και του Σολομώντα γράφει στο Εκκλησιαστής 5:19 ότι για να λάβετε τον πλούτο και την καλή υγεία από το Θεό να απολαμβάνεις την ζωή είναι ένα καλό πράγμα. Για να απολαύσετε το έργο σας και να αποδέχονται τη μοίρα σας στη ζωή – αυτό είναι πράγματι ένα δώρο από το Θεό.Εκκλησιαστής 5:19 (NLS).

Αργότερα, στον Χριστιανισμό, το πιο σημαντικό δώρο του Θεού είναι το πρόσωπο του Ιησού Χριστού, του Υιού του Θεού που μας δόθηκε επειδή ο Θεός αγάπησε τον κόσμο τόσο πολύ που ήθελε να μας έχουν ζωή και να μην πεθάνουν επίσης ο μόνος τρόπος να λάβει τη ζωή είναι να θέσει την εμπιστοσύνη μας στον Χριστό, τον Υιό του Θεού. Ένα άλλο δώρο από τον Θεό, ακόμα μέρος της Αγίας Τριάδας, είναι το Άγιο Πνεύμα: Πέτρος απάντησε είπε στους πρώτους Χριστιανούς ότι μετά το βάπτισμα στο όνομα του Χριστού, θα λάβουν το δώρο του Αγίου Πνεύματος. Ένα άλλο βασικό και θαυμάσιο δώρο που έκανε ο Θεός στους πιστούς είναι το δώρο της αιώνιας ζωής? Αν αξίζουμε το θάνατο, επειδή είμαστε αμαρτωλοί, το δώρο του Θεού είναι αιώνια ζωή μέσω του Υιού Του Ιησού Χριστού.

Πέρα από όλα αυτά τα δώρα, υπάρχουν πολλά άλλα πνευματικά χαρίσματα που ο Θεός είναι πρόθυμοι να προσφέρουν στο λαό του, προκειμένου να βελτιώσουν τη ζωή τους, να ενισχύσει την εκκλησία και είναι μεγάλη βοήθεια για τους άλλους: το δώρο της θεραπείας, το δώρο της διδασκαλίας, η δώρο της γλωσσολαλιάς, το δώρο να κάνει θαύματα, το δώρο της ενθάρρυνσης, προφητεία, κάνοντας διάκριση μεταξύ οινοπνευματωδών ποτών, η ερμηνεία των γλωσσών, σοφία, διορατικότητα, γνώση. Όλα αυτά τα χαρίσματα που ο Θεός συνεχίζει να δώσει στους ανθρώπους Του ό, τι θέλει, το καθένα από τα παιδιά του Θεού λαμβάνουν μερικά από αυτά τα ουράνια δώρα γούρνα η γενναιοδωρία του Ιησού Χριστού!

Όσον αφορά τα δώρα υλικού, η συσκευασία δεν παίζουν σημαντικό ρόλο. Η συσκευασία διαφέρει ανάλογα με διαφορετικούς πολιτισμούς σε όλο τον κόσμο. Στις δυτικές χώρες, για παράδειγμα, τα δώρα προσφέρονται συνήθως σε χαρτί περιτυλίγματος, συχνά μαζί με ένα σημείωμα δώρο για το οποίο μπορεί να γραφτεί το όνομα του παραλήπτη, το όνομα του δωρητή, την ευκαιρία, την ημερομηνία, και ούτω καθεξής. Κινέζοι, από την άλλη πλευρά θεωρούν ότι τα δώρα τυλιγμένα σε κόκκινο χαρτί μπορεί να επιφέρει τύχη.

Αλλά οι καλύτεροι καλλιτέχνες συσκευασία δώρου είναι σίγουρα οι Ιάπωνες. Δίνουν ιδιαίτερη σημασία στην πράξη του περιτυλίγματος δώρων, καθώς θεωρούν ένα απλό κομμάτι χαρτί περιτυλίγματος που προορίζονταν για ένα δώρο ως καθρέφτης της ψυχής. Έτσι, ανακατεύουμε γιν και του γιανγκ στοιχεία, ως εκ τούτου αρχαία και σύγχρονη, γήινα και ουράνια, ρουστίκ και κομψό. Χρησιμοποιούν περίπλοκες τεχνικές που μπορεί να δώσει επίσης μια ένδειξη για το περιεχόμενο του πακέτου. Μετά από όλα, ας μην ξεχνάμε ότι οι Ιάπωνες είναι οι μεγάλοι δάσκαλοι της αναδίπλωσης χαρτιού, το περίφημο origami.

40α δώρα γενεθλίων για τις γυναίκες
Δώρα Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου Top 10 της
50ος Δώρα γαμήλιας επετείου για Παππούδες
Εξατομικευμένη Δώρα για τα παιδιά
Μοναδικό Ρομαντικές ιδέες δώρων για Αυτόν
Χαριτωμένο Πράγματα που πρέπει να Κλήρωση για το φίλο σας
Καλάθια δώρων αρραβώνων
Μεγάλη Δώρα για Mom
Σπιτική δώρα για το φίλο Επέτειος
Χριστούγεννα Ιδέες δώρο για τη σύζυγό
Καλάθια δώρων Χριστουγέννων

Leave a Reply